Nyttiga chokladbollar
Denna vår delar jag boende med en kompis. Hittills har vi haft filmkvällar varje dag med godsaker uppdukat på soffbordet. Sötsaker varje dag kanske inte är det bästa i längden haha, så igår bestämde vi oss för att gotta oss med nyttigare varianter. Vi gjorde egna grönkålschips och nyttiga chokladbollar! Tänkte dela med mig av båda recepten men börjar med chokladbollarna i detta inlägg :) Det jag älskar med detta recept är att det är väldigt simpelt med många ingredienser som ofta finns hemma i skafferiet. Dessutom innehåller receptet inga nötter som många andra recept på nyttiga chokladbollar innehåller, perfekt för oss nötallergiker! INGREDIENSERValfria frön 1,5 dl (jag hade bara solrosfrön hemma, så använde endast det)Kakao ca 4 mskHonung 4 tskYoghurt/kvarg 1 dlHavregryn ca 2 dlNågra droppar vatten 1. Mixa fröna i en mixer tills det blir mjöligt och tillsätt sedan lite vatten så att det blir lite smöraktigt.2. Tillsätt kakao samt honung och förtsätt mixa. Häll sedan över i en skål.3. Rör ner yoghurt och havregryn. Känn efter konsistensen och smaka av, tillsätt det du vill ha mer av. 4. Forma till bollar, rulla i kokos eller hackade frön och ställ in i kylskåpet en liten stund. Emelie