New York cheesecake med blåbär

Vår käre vän Emma kom igår hem från USA, så då bakade vi alla 3 varsin cheesecake till henne. Det här receptet använde vi, och cheesecaken blev jätte god.  Ingredienser300 g digestivekex150 150 g osaltat smör1 dl strösocker1 dl maizena2 tsk vaniljsocker600 g Philadephia2.5 dl kesella 10%3 st ägg1 dl vispgrädde200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak)1 dl frysta blåbärTilllagning1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.4. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kvarg och färskost och vispa krämigt med en elvisp.5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar. Sofie