Nektaringröt

Det är tid för nektariner och personligen är det en utav mina favoritfrukter. Bestämde mig därför för att göra en gröt på en sån goding imorse och det blev riktigt smarrigt, alldeles lagom frukost-sött och fräscht.    INGREDIENSER (1 portion)1 dl havregryn/fiberhavregryn1 nektarinca. 2 dl vatten1 krm vaniljpulver    Ta bort "skalet" från nektarinen. Mosa ungefär 3/4 (spara lite frukt till topping) och rör ner i en bunke tillsammans med havregryn, vatten och vaniljpulver. Koka som vanligt till gröt på spis eller i micron. Toppa sedan gröten med resten av nektarinen och ev. vaniljkräm gjort på kvarg/yogurt+vaniljpulver+sötning samt kanel.    NECTARINEOATMEAL (1 portion)1 dl oats1 nectarineabout 2 dl water1 pinch vanillapowder   Remove the "skin" on the nectarine. Mash about 3/4 (save a little nectarine for topping) and pour down in a bowl together with the oats, water and vanillapowder. Boil like normal to oatmeal in the microwave or at the stove. Top the oatmeal with the rest of the nectarine and if you want vanillacream made of quark/yogurt+sweetner+vanillapowder, and some cinnamon.    Johanna