Mysiga julmorgnar med kavring
De senaste morgnarna har jag spenderat framför nyhetsmorgon samtidigt som jag snaskat på min hembakade juliga limpa; kavring. Jag längtar så mycket såååå tills nyhetsmorgon kan bytas ut mot julkalendern, morgonmys DELUXE! Nedanför bilderna får ni receptet, som för övrigt är fantastiskt enkelt att göra :) Filmjölk 9 dlMörk sirap 2 dlSmält smör 75 gMalda brödkryddor 1 mskSalt 1 mskBikarbonat 4 tskRågsikt ca 15 dlValfri topping: t.ex. havre, frön, nötter. 1. Sätt ugnen på 180 grader.2. Häll filmjölk, sirap och smör i en bunke.3. Blanda brödkrydda, salt, bikarbonat och råsikt. Tillsätt sedan detta i filmjölksblandningen och rör ihop till en kladdig deg.4. Fördela degen i två.Om du har brödformar: Smörj brödformarna eller klä de med bakplåtspapper och häll i degen.Om du inte har brödformar: Här kan du behöva hälla i ungefär 1 dl extra mjöl för att degen ska bli enklare att forma. Smörj en plåt eller lägg bakplåtspapper på en plåt. Lägg sedan ut degen på plåten och forma till två limpor, försök att få de så höga som möjligt. Det blir lättare att jobba med degen och forma om du har blöta händer.5. Toppa brödet med valfri topping, jag toppade en av mina med havre.6. Grädda bröden samtidigt längst ner i ugnen i ca 1 timme.7. Förvara brödet i en plastpåse.Ha det fint och tagga inför vår första adventshelg, kram!