Molten lava cake
Idag gjorde jag en förenklad och nyttig variant av "Molten lava cake". Den blev verkligen såå jäkla god, precis i min smak eftersom jag är helt besatt av choklad och chokladiga bakelser. Ett stort plus i kanten att den dessutom är hälsosam. Först är den lite hård till ytan men när du tar en bit av kakan är den alldeles mjuk och krämig innuti.. aahhhh foodporn INGREDIENSER (1 st) 2 msk malda nötter1-2 msk kakao1 krm bakpulver 2 msk mjölk 1 msk kvarg/turkisk-grekisk yogurt 1-2 tsk sötning 1 ruta mörk choklad (Jag använde med apelsinsmak och rekommenderar det varmt)Serveringstips: Hallon och vaniljkvarg (hemmagjord eller köpt) Sätt ugnen på 180 grader. Smöra/olja en liten bakform. Blanda de torra ingredienserna för sig och blöta ingredienser (utom chokladen) för sig, rör sedan ner de torra med de blöta. Häll ner halva smeten i bakformen och placera rutan med choklad i mitten. Häll resterande smet över chokladen. Grädda 12-14 minuter i ugnen, toppen ska vara fast men mjuk vid beröring. Servera med hallon och om du vill även vaniljkvarg. Gjorde även en lite onyttigare variant till mina familjemedlemmar som de tyckte var riktigt god! I den varianten byter ni ut 1 msk kvarg mot 1 msk nutella, sötar med socker och om ni vill även byter ut chokladrutan mot 1 msk nutella eller kanske någon annan choklad än mörk. Johanna