Minipajer med getost & kantareller

Här får ni ett tips på en underbar förrätt, plockmat, tapasrätt, mellanmål, frukost.. ja den går att använda till mycket. Den är verkligen supergod och lätt att göra. Det är perfekt som t.ex. plockmat om man vill se till så att det räcker till alla (då man kan räkna på en paj/person). De kan dessutom göras kvällen/dagen innan och värmas upp lätt i ugn eller rumstempreras innan förtäring   INGREDIENSER (10st)Pajdeg125 gram smör3 dl vetemjölFyllning1 stor gul lök1 msk olivolja250g chévre3 ägg3 dl mjölk½ tsk saltsvartpeppar2 tsk persillade2 dl kantareller 1. Smält smöret på låg värme i en kastrull, lyft bort kastrullen och rör i mjölet till en deg2. Skär degen i 10 bitar. Tryck ut bitarna i en muffinsplåt. Nagga med en gaffel i botten. Sätt plåten i kylen i 30 minuter. Värm ugnen till 200 grader3. Skala och skiva löken tunt. Blanda med oljan i en mikrotålig skål. Täck över och micra på högsta effekt i 10 minuter och rör om 1-2 gånger under tiden. När löken är ljust brun och karamelliserad är den klar.4. Fördela löken i pajskalet, smula över getosten. 5. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, persillade och peppar. Fördela i pajerna. Hacka kantarellerna i mindre bitar och rör ner de. 6. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. servera ljumna eller helt avsvalnade.  MINI CHÉVREPIES WITH CHANTERELLES pie-crust125g butter3 dl flourFilling1 large yellow onion1 tbsp olive oil250g chévre3 eggs3 dl milk½ tsp saltblack pepper2 teaspoons persillade2 dl chanterelles 1. Melt the butter over low heat in a saucepan, remove the saucepan and stir in the flour to make a dough2. Cut the dough into 10 pieces. Press out the pieces in a muffin pan. Prick with a fork at the bottom. Place plate in the fridge for 30 minutes. Preheat oven to 200 degrees celcius.3. Peel and slice the onions thinly. Mix with oil in a microwave-proof bowl. Cover and put in microwave at maximum power for 10 minutes, stirring 1-2 times during this period. When the onion is light brown and caramelized, it is ready.4. Spread onion in pie crust, crumble the goat cheese on top.5. Whisk together eggs, milk, salt, persillade and pepper. Pour down in pies. Chop chanterelles into small pieces and stir down.6. Bake in center of oven 15-20 minutes. Serve lukewarm or completely cool.   Johanna