MELLISKAKOR
Gjorde dessa otroligt enkla melliskakor igår. Jag älskar kombinationen av dessa frön och kokossmaken, vi brukar ha liknande som botten i våra frukostcheesecakes, och därför ville jag försöka mig på att göra lite segare kakliknande utav det hela. Resultatet blev faktiskt lyckat, kakorna blev supersmarriga och passar utmärkt som mellanmål. Dem är dessutom lätta att ta med sig så det går att knapra på t.ex. på bussen eller liknande om man ska iväg. INGREDIENSER 1 dl havregryn 6 urkärnade dadlar ½ dl solroskärnor ½ dl pumpakärnor ¼ dl linfrön ½-1 dl kokosflingor 1 ägg 1 msk honung 1 msk kokosolja 1. Mixa dadlarna med lite vatten (ca. 1 msk) i en mixer så att det blir puré-liknande2. Blanda samman alla ingredienser i en bunke. 3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda i ugnen cirka 10 minuter på 200 grader. 4. Ta ut plåten och låt svalna av lite (inte helt) och skär sedan upp i mindre kakor. INGREDIENSES1 dl oats6 pitted dates½ dl sunflower seeds½ dl pumpkin seeds1/4 dl flaxseeds½-1 dl coconutflakes1 egg1 tbsp honey (or agave syrup)1 tbsp coconutoil 1. Mix the dates with some water (about 1 tbsp) in a mixer to a purée.2. Mix all the ingredienses in a bowl3. Spread the batter on a bakingpaper on a bakingsheet and bake in oven for about 10 minutes at 200 degrees.4. Let the batter cool down a bit before cutting into smaller cookie-pieces. Johanna