Mellis tigerkaka
Gjorde en supergod tigerkaka till mellanmål idag. Lyckades dock inte med mitt mönster så det blev inte så himla fint, men det är ju smaken som räknas och smaken blev riktigt bra. INGREDIENSER (1 portion): - Mosad banan 1 st- Ägg 1 st- Havremjöl, lite mindre än en halv dl (det går bra med vanliga havregryn också beroende på vad du vill ha för konsistens)- Bakpulver 1/4 tsk- Kakao ½ msk1. Blanda banan, ägg, havremjöl och bakpulver. 2. Fördela smeten i två olika skålar och tillsätt kakao i den ena skålen.3. Smöra/olja och bröa en ugnsform och häll i smeten utan kakao och sedan smeten med kakao över. Rör sedan om försiktigt med en gaffel för att bilda ett mönster.5. Stoppa in i ugnen i 15-20 minuter på 200C. INGREDIENTS (1 portion)- Mashed banana 1 st- Egg 1 st- Oats flour, a little less than a half dl (works with regular oats depending on how you want the consistence)- Baking powder 1/4 tsk- Cocoa ½ msk 1. Mix banana, egg, oat flour and baking powder.2. Divide the batter into two different bowls and add cocoa in one of the bowls.3. Butter/oil a ovenproof dish and pour the batter without cocoa, and then the batter with cocoa. Then stir around carefully with a fork to build a pattern.5. Put it in the oven for about 15-20 minutes at 200C. Emelie