Marrängtårta

Marrängtårta... eller som jag kallar den: farmors tårta! En riktig klassiker som passar lika bra på sommaren som på vilken typ av firande som helst. Bäst är den ju dock med färska hallon eller jordgubbar en sommardag. Bjöd på denna på min student och alla älskade den! INGREDIENSER (12 bitar)botten100 g rumsvarmt smör1,5 dl strösocker5 st äggulor4 msk mjölk2 dl vetemjöl2 tsk bakpulverMaräng:5 st äggvitor2,5 dl strösocker50 g pinjenötterFyllning:3 dl vispgräddehallon eller jordgubbar Botten: Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.Vispa smör och socker poröst. Rör ner en äggula i taget. Tillsätt mjölken och sist mjölet som blandats med bakpulvret. Rör till en jämn smet.Marängen: Vispa vitorna med hälften av sockret till fast skum. Vispa ner resten av sockret.Bred ut smeten till bottnen i långpanna med bakplåtspapper, 30 x 40 centimeter. Bred över marängen toppigt. Strö på pinjenötterna.Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter. Lyft kakan ur långpannan och låt den svalna. Lossa kakan med en pannkaksspade och låt den sedan kallna på pappret.Lägg ihop tårtan: Dela kakan på mitten. Vispa grädden. Rör lemon curd mjuk och vänd ner den i grädden. Lägg ihop bottnarna med citrongrädde och hallon emellan. Garnera gärna med extra hallon och ev lite hallon.   Johanna