Mango chutneylax m. kokosquinoa

Jag skulle ordna middag ikväll och min familj är lite smått kräsna när det kommer till hälsosammare mat. Det är inte så att dem ogillar det, bara att de föredrar de ”ohälsosammare” alternativen (t.ex. fetare såser). Men t.o.m. pappa som är den mest motstridiga tog två portioner och sa ”detta var jättegott!” så ett bra betyg för dagens middag alltså!   INGREDIENSER (4 portioner) 4st laxfiléer 2 dl kvarg 3 msk mango chutney 1 pressad vitlöksklyfta 1 krm sambal oelek salt och peppar 2 dl quinoa 1 ½ dl kokosmjölk 2 ½ dl vatten   Blanda kvarg, mango chutney, vitlök, sambal oelek och kryddor i en skål. Lägg laxfiléerna i en smörad/oljad form och häll över såsen. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter på 200 grader. Koka quinoan enligt anvisning på paketet men byt ut en del utav vattnet mot kokosmjölk. Servera laxen med quinoa och en god sallad!   MANGO CHUTNEY SALMON WITH COCONUTQUINOA (4 portion) 4 salmonfiléts 2 dl quark 3 tbsp mango chutney 1 pressed clove of garlic 1 pinch sambal oelek salt and pepper 2 dl quinoa 1 ½ dl coconutmilk 2 ½ dl water   Mix quark, mango chutney, garlic, sambal oelek and spices in a bowl. Put the salmonfilets in a greased form and pour the sauce over. Bake in oven for about 20 minutes at 200 degrees celcius. Boil the quinoa according to the packet but replace a bit of the water to coconutmilk. Serve the salmon with the quinoa and a fresh sallad!     Johanna