Majsknäcke
I helgen gjorde vi detta superenkla fröknäcke hemma. Det var faktiskt riktigt smarrigt, jag trodde det skulle bli lite konstigt med majsmjöl men blev positivt överraskad. INGREDIENSER 2 dl Risenta majsmjöl1 dl Risenta solroskärnor1 dl Risenta linfrön1/2 dl rapsolja2 dl kokande vatten1 msk mortlade fänkålsfrön Övrigt:flingsaltblandade frön och kärnor Gör så här: Värm ugnen till 150 grader. Blanda alla ingredienser utom flingsalt och frön. Rör samman till en gröt och klicka ut smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå knäckesmeten och kavla ovanpå pappret så att smeten trycks ut till en tunn platta. Ta bort det övre bakplåtspappret och toppa med lite flingsalt samt blandade frön, exempelvis solroskärnor och krossade linfrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills brödet fått fin färg. Låt kallna och bryt sedan i mindre bitar. INGREDIENTS2 dl cornmeal 1 dl sunflower seeds 1 dl flax seeds1/2 dl oil 2 dl boiling water 1 tablespoon fennel seeds Toppingsea salt mixed seeds and grains Preheat oven to 150 degrees. Mix all ingredients except salt flakes and seeds. Stir into a paste and then the batter onto a baking tray lined with baking paper. Add an additional baking paper on top of buckling batter and roll on top of the paper so that the batter is pressed into a thin plate. Remove the top baking paper and sprinkle with a little sea salt and mixed seeds, such as sunflower seeds and crushed flaxseed. Bake in center of oven for about 40 minutes or until bread is golden. Allow to cool and then break into smaller pieces.