Lövbiff i kantarellsås

Våra läsare efterfrågade enklare middagstips och därför har jag försökt uppdatera er med lätta måltider som jag själv gör. Ikväll bokstavligen slängde jag ihop en middag och gick bara fullt på känn själv därför är den väldigt simpel, måste dock säga att det blev riktigt bra.   LÖVBIFF I KANTARELLSÅS 4-5 pers.500 g lövbiff150 g kantareller½ gul lök1-2 vitlöksklyftor 1 dl matlagningsgrädde 2 msk färskost med kantarellsmak 1-2 krm vit tryffeloljaCayennepepparSaltVitpeppar   1. Fräs lök i en kastrull tills det blivit gyllenbruna2. Strimla köttet och fräs tillsammans med kantarellerna i kastrullen3. Tillsätt grädden, färskost och tryffelolja. Smaka av med kryddor 4. Låt småputtra cirka 5 minuter, men koka inte för hårt så att såsen kokar bort och du kan även tillsätta lite vatten. Servera sedan med valfri pasta och och lsötsur sås om man gillar det. Tips! Du kan byta ut grädden och färskosten mot creme fraiche smaksatt med svamp (t.ex. kantareller och karl johan)   Johanna