Laxpaj

En läsare vid namn Julia frågade i önskerubriken efter middagstips med varmrökt lax. Så ikväll gjordes på begäran en helt underbart god laxpaj här hemma bestående av just varmrökt lax. Den blev verkligen riktigt god, rekommenderas varmt. Hoppas att receptet uppskattas!   INGREDIENSER (4 personer)Pajdeg50g smör2,5dl vetemjöl½ dl grahamsmjöl1dl lättkesella eller 4 msk kallt vattenFyllning6 salladslökar2 vitlöksklyftor125g färsk spenatOlivolja till stekningSalt och peppar1 knippa sparris300g varmrökt lax1 light/vanlig mozarellakula2 ägg2 dl grädde1 dl grovhackade valnötter (kan uteslutas)1. Gör pajdegen genom att blanda samman ingredienserna och placera smeten kylskåpskallt i cirka 30 minuter2. Gör fyllningen. Skär salladslöken och vitlöken fint. Låt spenaten mjukna i en stekpanna med olivolja tillsammans med salladslöken och vitlöken. Krydda med salt och peppar. Fördela i botten på pajdegen3. Sätt ugnen på 175 grader. Koka sparrisen lättsaltat i vatten cirka 3 minuter. Häll bort vattnet och fördela sparrisen tillsammans med mindre bitar av laxen i pajskalet. 4. Riv mozarellan grovt och blanda med ägg och grädden. Krydda med salt och peppar och häll ner i pajskalet. Toppa med valnötter och grädda i ugnen cirka 35 minuter   Johanna