Lax- och spenatpaj

Startar dagen med ett middagstips! Igår gjorde jag en laxpaj med spenat som blev riktigt god. Enkel att göra men tar lite tid då man ska ställa in pajskalet i kylskåpet samt förgrädda. Gör dock inte mig någonting då jag tycker om när det finns pauser under matlagningen så man kan plocka undan samtidigt för att slippa kaoset efteråt haha.SE HIT! Detta recept blev riktigt bra, men nästa gång kommer jag definitvt slänga i pesto i mjölkblandningen och tärna upp fetaost som jag har över laxen och spenaten. Tycker du det låter ännu godare, testa det du med!INGREDIENSER:Pajdeg:Vetemjöl 3 dlRumstempurerat margarin 125 gKallt vatten 2-3 matskedarFyllning:Fryst bladspenat 450 gTinad laxfilé 300 gÄgg 4 stMjölk 4 dlRiven ost 2 dlSalt och peppareventuellt pesto och fetaost 1. Sätt ugnen på 200 grader.2. Häll upp mjöl i en bunke och finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt sedan vatten och arbeta ihop till en deg. Lägg degen i kylskåpet i ungefär 30 minuter.3. Tryck ut degen i en pajform (jag saknade en, funkar lika bra med annan form också). Nacka botten med en gaffel och ställ sedan in pajskalet i kylskåpet igen i 15 minuter.4. Förgrädda pajskalet i ugnen i cirka 10 minuter.5. Tina spenat och krama ur vätska (tips: använd durkslag). Skär upp laxen. Täck botten av det förgräddade pajskalet med spenat, och lägg sedan över laxen. 6. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ungefär 30-40 minuter. Du ser att pajen är färdig när äggblandningen är fast och har fått en fin gyllene färg.7. Servera med en god sallad och sås. Jag valde att servera med smaksatt creme fraiche.Tips! Servera med Creme Fraiche som du blandar ut med stenbitsrom, lyx! Emelie