Lax med ungsrostad potatis och egen remouladsås
Pappa gjorde favoriträtten ungsbakad lax till middag. Laxen serverades med en hemmagjord remouladsås som är 1000 gånger godare än allt du kan hitta i affären samt en ny variant av potatis som också var riktigt bra. Tummen upp för måltiden och jag delar mer än gärna med mig av recepten! Ungsrostad småpotatis med honung och persilja1 kg småpotatis (gärna utan skal, typ delikatesspotatis)2 msk mörk balsamincovinäger1 msk olivolja1 msk flytande honung1 st pressad vitlöksklyfta½ msk flingsaltSvartpeppar½ dl finhackad persilja 1. Sätt ugnen på 200 grader2. Blanda balsamincovinäger, olivolja, honung, vitlök, flingsalt, svartpeppar och persilja till en marinad3. Lägg potatisen i en ungsfast form och häll över marinaden och blanda runt så att alla potatisar blir marinerade. 4. Rosta potatisen ca 40-45 minuter eller tills den är mjuk i mitten. Rör om ca 2-3 gånger under tiden. Hemmagjord remouladsås 1½ dl Majonnäs 1½ dl Crème fraiche 1tsk pressad citron 1 tsk currypeppar3 msk finhackad ättiksgurka0,5dl hackad gräslökSalt och Cayennepeppar efter smak. 1. Blanda alla ingredienser.2. Smaka av med salt och cayennepeppar. 3. Låt stå ett par timmar i kylskåpet. Johanna