Kycklingpaj för en

Till lunch idag gjorde jag något väldigt enkelt samtidigt som det var gott och gick hyfsat fort att göra. Jag bara gick på känslan och slängde ihop vad jag ville skulle bli en kycklingpaj och det blev faktiskt lyckat. Hoppas att det smakar!   INGREDIENSER (1 portion) Pajskal 0,75 dl havremjöl ½ dl kvarg 1  nypa salt 1 krm bakpulver Fyllning ½-1 vitlöksklyfta 1 ägg 2 msk kvarg ca 20 g fetaost 1 msk mjölk Ca. 1 dl grillad kyckling i bitar Basilika, salt, peppar och andra kryddor.   Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ingredienserna till pajdegen i en skål. Ställ in degen i kylen 5-10 minuter. Olja en liten pajform väl (ca. 8-10 cm i diameter) och tryck ut pajdegen. Förgrädda pajskalet 5 minuter i ugnen. Blanda samman ingredienserna till fyllningen genom att mosa fetaosten och pressa vitlöksklyftan. Rör ner övriga ingredienser och blanda runt. Häll ner fyllningen i pajskalet och grädda 15-20 minuter på 200 grader (i vissa ugnar kan det behövas upp till 30 minuter). Servera med sallad och valfri sås, t.ex. gräddfil, om du vill.   CHICKENPIE (1 portion) Piecrust 0,75 dl oatflour ½ dl quark/greek yogurt 1 pinch salt 1 pinch bakingpowder filling ½-1 clove of garlic 1 egg 2 tbsp quark about 20g feta cheese 1 tbsp milk about 1 dl grilled chicken chopped into smaller piecesbasilikum, salt, pepper and other spices.    Put oven at 200 degrees celcius. Mix the ingredients for the piecrust in a bowl. Put the bowl in the fridge for 5-10 minutes. Oil a small pieform (about 8-10 cm in diameter) and press out the piedough. Preheat the piecrust in the oven for 5 minutes. Mix the ingredients for the filling by mashing the fetacheese and press the clove of garlic then add the other ingredients. Pour down the filling in the piecrust and bake in oven for 15-20 minutes (some ovens even require 30 minutes). Serve with sallad and some sauce if you want to.   Johanna