Kycklinglasagne med tomat och mozarella

Mamma snappade upp något recept på ICA häromdagen (HÄR är länken) som verkade supergott. Vi testade denna idag och blev verkligen inte besvikna! Den var verkligen god samtidigt som den är lite "smalare" än vanlig lasagne och faktiskt är ett bra hälsosamt alternativ att byta ut mot då och då. Kör du på fullkornsplattor och/eller spenatplattor blir det ännu nyttigare.    INGREDIENSER (4-5 portioner)2 gula lökar 2 morötter 2 vitlöksklyftor 600 g kycklinglårfilé (eller 1st hel grillad kyckling) 2 msk olivolja 3 msk tomatpuré 500 g krossade tomater 3 dl vatten 1 hönsbuljongtärning salt, svartpeppar och basilika (fryst eller färsk) ca 10 fullkorns/spenat/vanliga lasagneplattor 250 g mozzarella (vanlig eller med låg fetthalt)   1.Sätt ugnen på 175ºC. 2.Skala lök och morötter och skär dem i tärningar, 1x1 cm. Skala och finhacka vitlöken. 3. Strimla kycklinglårfilén. Bryn i olivolja i en stekpanna med höga kanter. Tillsätt lök, vitlök och morötter och låt det bryna med någon minut. Tillsätt tomatpuré. 4. Tillsätt krossade tomater, vatten och hönsbuljongtärning. Låt koka i 10 minuter. Strimla basilika och tillsätt tillsammans med salt och peppar. 5. Häll lite fyllning i botten av en ugnssäker form. Lägg på lasagneplattor. Varva fyllning och lasagneplattor. Avsluta med fyllning. 6. Skiva mozzarella och lägg skivorna överst i formen. Sätt in i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Servera med grönsallad.   CHICKENLASAGNA WITH TOMATOE AND MOZARELLA (4-5 portions) 2 yellow onions2 carrots2 cloves of garlic600g chicken fillet 2 tablespoons olive oil3 tablespoons tomato puree500g chopped tomatoes3 dl water1 chicken stock cubesalt, black pepper and basil (frozen or fresh)about 10 wholewheat/spinach/regular lasagne250g mozzarella (regular or less fat) 1. Putoven to 175 º C.2. Peel onions and carrots and cut them into cubes, 1x1 cm. Peel and finely chop the garlic.3. Shred the chicken fillets. Brown olive oil in a frying pan with high edges. Add the onion, garlic and carrots and let it brown in a minute. Add the tomato puree.4. Add chopped tomatoes, water and chicken stock cube. Boil for 10 minutes. Shred the basil and add along with salt and pepper.5. Pour a little padding in the bottom of an ovenproof dish. Add the lasagna. Layer the filling and lasagna. Finish by filling.6. Slice the mozzarella and place slices on top of the mold. Place in center of oven for about 25 minutes. Serve with green salad.   Johanna