Kyckling i jordnötssås
Gjorde världens enklaste thairätt igår. Har ätit en sjukt god satay från färdiggjorda burkar och ville testa göra min egen. Exakt likadan blev den inte men denna blev också väldigt god! Ska fortsätta slipa på detta recept till det perfekta men bjuder på denna work in progress så länge. INGREDIENSER800g kycklingfiléBroccoli, paprika, morot, blomkål, gullök 250g jordnötter alt. ca. 2 dl jordnötssmörlite mer än 1/2 burk kokosmjölk2-3 tsk sambal oelek (mer/mindre beroende på styrka)ca 1 msk fisksåsen skvätt soja2 klyftor vitlöksaltpepparRis Stek kycklingen i vitlök, salt och peppar. Woka grönsakerna mjuka. Mixa jordnötterna till en slät smet i en mixer (till ett jordnötssmör). Häll ner jordnötssåsen, kokosmjölken, fisksås och lite soja. Smaka av med sambal oelek! Servera med ris. INGREDIENTS CHICKEN IN PEANUTSAUCE800g chicken filetbroccoli carrot onion etc250 g peanuts or 2 dl peanutbuttera little more then 1/2 can of coconutmilk2-3 tsp of sambal oelek (more/less depending on spice)about 1 tbsp fishsaucea little soy2 gloves of garlicsaltpepperrice Fry the chicken in garlic salt and pepper. Fry the vedgies until soft. Mix the peanuts in a mixer until they become butter. Pour down the peanutsauce, coconutmilk, fishsauce and some soy. Spice with sambal. Serve with rice