Krämig laxpasta med sting
Vi åt ungsbakad lax igår till middag och idag hade vi lax över så vi gjorde en helt underbart god laxpasta! Jag älskar verkligen krämiga såser med sting så för mig var detta en tiopoängare, hoppas ni tycker detsamma. Krämig laxpasta med sting 4 personer½ gul lök3 vitlöksklyftor½ paprika ½ Zucchini2-2,5dl cream fresh2dl kantareller eller 5-6 champinjoner2st torkade chili eller 1st färsk chili1st fiskbuljong250-300g laxCayennepepparCitronpepparSaltPasta 1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet2. hacka löken, vitlöken, zucchinin, chilin och svampen (om du har champinjoner, kantarellerna behöver inte hackas) och stek detta i olivolja tills de blivit mjuka. 3. Hacka paprikan och häll ner den i stekpannan och stek ett litet tag till 4. Smula i buljongen och häll i cream fresh samt krydda efter smak. Chilin och vitlöken gör såsen redan stark och jag personligen äälskar stark mat, men var försiktig med cayennepepparen om du inte är ett lika stort fan.5. Låt såsen småputtra ett tag, tärna laxen och häll i såsen. Laxen ska bara värmas inte stekas eller så, därför är det bra om den är någorlunda upptinad innan om du använder fryst lax. Tips! Det går utmärkt att byta ut laxen mot räkor eller kräftskjärtar också. Johanna