Kokosscones

En favorit i repris, en nyttigare variant på scones nämligen kokosscones. Åhh herregud vad jag verkligen älskar detta recept, för det är nämligen två av mina favoritsmaker i ett, kokos och banan, yummi. Här har vi tidigare också gjort en variant av chokladscones av er som är intresserade! Av receptet får man ut två scones, så om du är själv kan man halvera receptet, men jag tycker man kan göra till två, och frysa in andra delen och äta den när man själv vill, man tinar den bara i mikron innan man ska äta den så smakar dem som nygräddade. Till min favoritscones gjorde jag en enkel smoothie på hallon, blåbär, jordgubb blandat med vaniljyoghurt och en skvätt mjölk.    Kokosscones, 2 st scones1 banan1 dl havregryn3/4-1 dl grahamsmjöl½ dl yoghurt/kesella (jag tog kesella)½ dl kokosmjölk1 dl kokosflingor1 tsk bakpulverMosa först bananen i en mixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en deg, om degen blir för lös lägg i mer grahamsmjöl. Smaka gärna av om det t.e.x behövs mer kokos eller något annat. Dela sedan upp degen i två bitar och platta ut dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Gör även lite håll med gaffeln i smeten på sconesen. Sen in i ugnen i cirka 10-15 min på 225 grader. Glöm inte att servera scones med något smarrigt, jag älskar och brukar alltid ha philadelphiaost, ost och mosade hallon på mina, något jag verkligen tipsar er att ha på, smakar helt underbart gott!   Coconut scones, 2 scones 1 banana1 dl oats3/4 dl graham flour½ dl quark/yoghurt (I used quark)½ dl coconut milk1 dl coconut flakes1 tsp baking powder   A healthy version of scones: First mash the banana in a blender. Then add the remaining ingredients and mix it to a dough, if the dough is too loose add in more graham flour.  Taste the dough and se if you must add some more coconut flakes or something else. Then put it into the oven for about 10-15 minutes at 225 degrees.