Kokosmuffins med chokladöverdrag
Kände för att pröva någonting nytt, jag älskar kokos och choklad. Så jag tog ett kokoskaksrecept och gjorde om lite. Det blev super gott! Frasiga upptill och sega i mitten och chokladen är pricken över i! Super gott, gjorde några utan choklad också därför att de är väldigt mättande. Detta gick hyfsat snabbt attt tillaga, ha en bra kväll allihopa! Du behöver:50 g smör2 ägg 1 1/2 dl strösocker 200 g riven kokos 100 gram mörk eller ljus choklad 2 tsk bakpulver Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Blanda ägg och socker. Tillsätt kokos och sedan smöret, till sist bakpulvret. Rör ihop till en smet. Låt kokossmeten svälla 10 min så håller de formen bättre (kokosen sväller). Klicka ut kokossmeten på en plåt med bakformar. Grädda kokosmuffinsen mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kokosmuffinsen svalna. Bryt chokladen i bitar och smält i en bunke över varmt vattenbad eller i mikron. Ta en sked och bre på chokladen över muffinsen och tillsist dekorera med lite koskosflingor! Moa