Kokos&chokladmugcake m. chokladfrosting

Alltid när jag är sugen på ugnsbakad gröt men inte orkar sätta igång ugnen så kör jag nödlösningen; mugcakes. Det är ju princip samma sak (same same but different, på nått sätt) men går betydligt fortare. Dagens mugcake smakade iallafall choklad och kokos med ett chokladöverdrag - så gott!   INGREDIENSER (1 portion)1/3 dl kokosmjöl½ tsk bakpulver1-2 msk kakao3 msk kvarg3 msk mjölk1 msk kokosvatten/vatten/kallt kaffe1 äggvita1 msk kokosflingor3-4 droppar flytande stevia med chokladsmak eller 2-3 tsk sötning   Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt sedan de blöta ingredienserna. Häll ner i en stor kopp och kör i full effekt cirka 3 minuter (mer/mindre beroende på micro). Servera med förslagsvis chokladfrosting gjort på kvarg+sötning+kakao och kokosflingor   CHOCOLATE&COCONUTMUGCAKE (1 portion)1/3 dl coconutflour½ tsp bakingpowder1-2 tbsp cacao3 tbsp quark/yogurt3 tbsp milk1 tbsp coconutwater/water/cold coffee1 eggwhite1 tbsp coconutflakes2-3 tsp sweetner or 3-4 drops of liquid stevia with chocolatetaste   Combine the dry ingredients in a bowl. Add the wet and mix until smooth. Pour down the batter into a big cup and put in the microwave at full effect for about 3 minutes (more/less depending on microwave). Serve with for example chocolatefrosting made of quark/yogurt+sweetner+cacao   Johanna