Kokosbananpannkakor

Idag var jag sugen på bananpannkakor till frukost. Men jag ville ändå göra något lite roligare så sökte runt efter inspiration på nätet och fastnade för Sofies recept HÄR. Prövade detta imorse och ÅH vad gott det blev! verkligen supergott, kokos och banan går såå bra tillsammans alltså. Toppade med färskplockade bär, vilken hit.   INGREDIENSER (1-2 portioner)1 banan2/3 dl kokosmjöl1 tsk bakpulver2 ägg2 dl valfri mjölk (vanlig, mandelmjölk eller sojamjölk)   Blanda kokosmjöl och bakpulver i en skål. Mosa bananen och rör ner i smeten tillsammans med övriga ingredienser. vispa eller mixa smeten klumpfri. Stek till cirka 6st pannkakor på medelhög värme (tålamod krävs, vänd de inte för tidigt för då faller de samman). Jag orkade bara hälften av pannkakorna till frukost med massa tillbehör till, så beroende på hur hungrig man är räcker det till 1-2 personer. Till lunch kan jag tänka mig att man kanske orkar en hel sats själv dock! Dessa pannkakor passar utmärkt som lunch, mellis, frukost eller nyttigare dessert med lite lyxigare topping.   BANANACOCONUTPANCAKES (1-2 portions) 1 banana2/3 dl coconutflour1 tsp bakingpowder 2 egg2 dl optional milk (cowmilk, almondmilk, soymilk)   Combine coconutflour and bakingpowder in a bowl. Mash the banana and pour down in the bowl together with the remaining ingredients. Whisk or mix the batter until smooth. Fry to about 6 pancakes at mediumheat (you will need patience, if you flip to early they will fall apart). I only managed to eat half of the pancakes for breakfast with lots of toppings, so depending on how hungry you are the recipe is enough for 1-2 persons. For lunch I think it's enough for just one person though. This recipe is great for lunch, snack between meals, breakfast or dessert with the right toppings.      Johanna