Knäckig äppelpaj
När jag hälsade på hemma i helgen bakade mamma en otroligt god äppelpaj med knäcköverdrag. Oh den var nästan bättre än smulpaj. Eller, jag skulle vilja påstå att detta knäcköverdrag passar bättre till äppelpaj än vad vanlig smuldeg gör. Gillar egentligen inte äppelpaj så speciellt mycket, i så fall mer blåbär eller hallon som passar allra bäst med smuldeg. Men denna var så otroligt jättegod! Hur som helst, ni måste pröva denna variant av äppelpaj om ni inte redan har gjort det! INGREDIENSER6 äpplen (à 130 g)150 g smör3 dl havregryn1,5 dl socker1/2 dl ljus sirap1 1/2 dl vetemjöl1/2 tsk bakpulver2 msk mjölk Sätt ugnen på 175°C.Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass eller vaniljvisp. APPLEPIE WITH TOFFEECOVER6 apples ( about 130 g )150g butter3 dl rolled oats1.5 dl sugar1/2 dl light syrup1 1/2 dl flour1/2 teaspoon baking soda2 tablespoons milkPreheat the oven to 175 ° C.Melt the butter in a saucepan. Pull off the heat . Mix in all remaining ingredients except apples.Peel , core and slice the apples thinly . Place the apples in a greased ovenproof dish . Divide the batter over . Place in the oven for about 30 minutes or until the pie is golden brown and crispy . Serve with ice cream or vanilla whippedJohanna