Kladdkaksmuffins med marshmallows och nutella
Lillebror behövde bakverk till skolan, självklart ställde jag upp och självklart gjorde jag 1,5 sats så familjen själva fick smaka lite också! Dessa fantastiska kladdkaksmuffins med marshmallows i blev fruktansvärt goda och de är verkligen superenkla att göra. De rekommenderas verkligen varmt. Receptet är gammalt från arkivet och har tidigare gjorts av Emelie (HÄR), men det skadar inte att lägga upp det igen. Jag använde mig även av nutella som topping och det var såå gott! Kladdkaksmuffins med marshmallows och nutella ca. 15st150 gram smör3 ägg3,5 dl strösocker2 tsk vaniljsocker1,5 kryddmått salt6 msk kakao3 dl vetemjöl3/4 tsk bakpulver2 nävar med mini marshmallowsNutella 1. Sätt ugnen på 200 grader2. Smält smöret och låt det svalna. Ställ ut formarna på en plåt3. Vispa ägg och socker pösigt. 4. Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda sedan med äggsmeten. 5. Blanda sist ner smöret. Fördela sedan i formarna – fyll dem ca 3/4 . Tryck ner valfri mängd marshmallows i varje form. I hälften av satsen tryckte jag bara ner marshmallowsen och i andra hälften täckte jag de även med smeten så att de "gömde" sig lite. Skillnaden blir mestadels utseendet, vill man pensla på nutella är det lättare om de är gömda men ska man inte ha det är det roligare om marshmallowsen syns.6. Grädda dem i mitten på ugnen i ca 10- 13 minuter beroende på vilken storlek på formar ni använder. Håll koll på dem i ugnen7. Låt de färdiggräddade muffinsen sedan svalna lite på galler. När de svalnat lite kan man om man vill smeta på nutella som topping. Jag tyckte personligen att det blev mycket godare, vart verkligen saftigt!Johanna