Kesoscones
Fick en förfrågan om att ge ett recept på nyttigare scones, och eftersom jag gjorde hemmagjord nutella igår passade det utmärkt att göra bröd till och äta till frukost imorse! De smakade verkligen jättebra, de är extra matiga och saftiga och inte lika "brödiga" som vanliga scones brukar vara men det tyckte jag bara var gott. INGREDIENSER 2 dl grahamsmjöl1 dl havremjöl (havregryn som mixats till mjöl)1,5 dl keso1 mosad banan1 nypa salt1 tsk bakpulverLite vattenValritt: Linfrön, pumpafrön, solroskärnor, kanel, russin... 1. Blanda samman mjöl, havregryn, salt och bakpulver i en bunke2. Tillsätt keson, mosad banan och lite vatten om det behövs. Rör eventuellt ner valfria tillbehör3. Grädda i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter tills sconesen är genomgräddade Johanna