Kanel&rabarber rulle

Åhå mina vänner vilket gott mellanmål jag fick kalasa på idag! Det ser verkligen inte mycket ut för världen men tro mig, detta var riktigt smarrigt. Kombinationen kanel+rabarber överträffade mina förväntningar och jag ska definitivt experimentera vidare på detta spår. Men än så länge - pröva detta recept. Ni lär inte bli besvikna.   INGREDIENSER (1 portion)kanelrulle½ dl havregrynca. ½ dl mjölk 1 äggvita/1 ägg (använder du hela ägget behövs ev. mindre mjölk)1 tsk sötning2 tsk kanel Rabarberfyllning1 rabarber "stång"  1 msk kvarg/yogurt1 tsk sötning1 krm vaniljpulver   Börja med att göra fyllningen genom att mixa samman alla ingredienser till fyllningen i en mixer. Sila bort så mycket vätska som möjligt. Gör därefter kanelrullen genom att blanda samman alla ingredienser i en skål. Därefter smetar du ut smeten i en stor cirkel i en uppvärmd stekpanna och gräddar på medelhög värme tills du fått en gyllenbrun färg på båda sidor. Lägg upp rullen på en tallrik och häll på fyllningen.   CINNAMON&RHUBARB ROLL (1 portion)cinnamonroll½ dl oatsabout ½ dl milk 1 eggwhite/1 egg (if using the whole egg you might need less milk)1 tsp sweetner2 tsp cinnamonrhubarbfilling1 rhubarb rod1 tbsp quark/greek yogurt1 tsp sweetner1 pinch vanillapowder   Start making the filling by mixing all the ingredients together in a mixer until smooth, try to remove as much liquid as possible. Then make the cinnamonroll by mixing the ingredients together in a bowl. Spread out the batter as a big circle in a heated frying pan and fry at medium heat until both sides has a golden brown surface. Put the roll on a plate and fill with the filling.      Johanna