Kaneldavos

Det fick bli ytterligare en variant på gröt imorse - nämligen davos/overnight oats. Denna gång fick det bli en variant med kanelsmak som blev supergod, ännu godare blev den tillsammans med äpplena och jordnötssåsen. Länge leve gröten!   INGREDIENSER 1 dl kvarg/yogurt 1 dl havregryn ½-1 msk kanel 1 tsk sötning Valfritt: 1 msk kokosflingor och lite vaniljpulver (gör davosen lite roligare)   Gör davosgröten kvällen innan den ska ätas. Blanda ihop alla ingredienser och lägg i en skål som du täcker med plastfolie. På morgonen är det bara att ta fram och äta som den är eller servera med exempelvis mjölk/vaniljyogurt och/eller stekta äpplen i lite kanel (går självklart att äta äpplena som de är, men det är gott när varmt möter kallt) och jordnötssås (jordnötssmör + mjölk tills önskad konsistens).   CINNAMON OVERNIGHT OATS 1 dl quark/yogurt 1 dl oats ½-1 tbsp cinnamon 1 tsp sweetner optional: 1 tbsp coconutflakes and some vanillapowder (makes the oatmeal a bit funnier)   Make the oats the night before breakfast. Blend all the ingredients in a bowl and cover with plastic, store in fridge overnight. At the morning you can eat it as it is or serve with for example milk/vanillayogurt and/or apple fried in a little cinnamon (you can omit the frying but it’s good when warm meets cold) and peanutbuttersauce (peanutbutter + milk until required consistency)   Johanna