Homemade chocolate

Återigen kommer ett grymt recept med inspo från Sofies (här). Det sägs att det är bra att äta lite mörk choklad om dagen. Om det är sant eller inte vet jag inte men här kommer ett recept som gör att jag tror på det! Hemmagjord choklad gjort på kokosolja, kakao och sötning som bas. Både kokosolja och kakao är jättenyttigt och innehåller massa bra grejer för kropp och knopp. Så hur bra låter det inte att kunna avnjuta lite mörk choklad varje dag för att göra kroppen en tjänst? Det blir inte mycket bättre än såhär.   INGREDIENSER 1 dl kokosolja 1 dl kakao 1-2 msk sötning (honung, stevia, agave, socker, vaniljsocker osv) exempel på valfri smaksättning/fyllning (ta ca. 1 ½ dl fyllning) hackade nötter gojibär/russin/tranbär/torkade aprikoser eller liknande olika kryddor efter smak som t.ex. kanel eller havssalt krossade hallon eller andra bär kokosflingor kakaonibs pumpakärnor/solroskärnor eller andra frön nötssmör Smält kokosoljan över vattenbad och rör ner kakao. Smaka av med sötning tills du är nöjd med smaken. Rör ner valfria smaksättningar/fyllning. lägg bakplåtspapper i två plastbunkar och häll ner chokladsmeten. Ställ in i frysen några timmar tills chokladen har stelnat, ta sedan ut och bryt i mindre bitar och förvara i frysen.   INGREDIENTS 1 dl coconutoil 1 dl cocoa 1-2 tbsp sweetner (honey, agave, sugar, stevia, vanillasugar etc.) example for optional flavours/filling (take about 1 ½ dl filling) chopped nuts gojiberries/rassins/cranberries/dried aprictos etc. seasoning after taste, for example cinnamon and seasalt raspberries or other berries coconutflakes cocoanibs pumpkinseeds, sunflowerseeds or other seeds nutbutter Melt the coconutoil over waterbath and pour down the cocoa. Add sweetner until you are satisfied with the taste. Pour down optional flavours/fillings. Put baking sheets in two plastic bowls and pour down the chocolatebatter. Put in freezer for a few hours until the chocolate is solidified, then cut into smaller pieces and store in freezer.     Johanna