Hemmagjorda tortillabröd
Vi hade inte så mycket roligt i skafferiet idag, lite köttfärs och några få grönsaker.. Så jag bestämde mig därför att pröva på att göra egna tortillabröd! Det blev bra faktiskt, dock skulle jag stekt de på lägre värme kortare så de inte blev så knapriga utan mjukare och kanske orkat göra de lite tunnare, rundare och finare hehe. Tortillabröd 12st7,5dl vetemjöl1tsk salt1tsk bakpulver1msk olja2dl vatten 1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. 2. Tillsätt olja och så mycket vatten att degen blir fast3. Dela upp degen i 12 lika stora klumpar4. Mjöla en arbetsbänk och kavla ut klumparna till runda kakor, 18-20cm i diameter5. Grädda kakorna i en upphettad torr stekpanna ungefär ½ minut (börja med detta och grädda längre i efterhand om det behövs!) tills de fått en lätt gyllenbrun yta. Tips! Om ni vill göra bröden nyttigare går det att byta ut en del (kanske går det att byta ut allt, har dock inte prövat) av mjölet till grahamsmjöl för lite mer "fullkornsbröd" och t.ex. servera med keso istället för gräddfil. Johanna