Hemmagjord ranchdip

Jag är en riktigt dipp-människa. Ska jag äta chips måste jag ha dipp, annars är det inte alls lika gott. Jag älskar också att dippa morötter och gurka. Men många gånger när jag får ett akut sug så har vi inte det hemma. Och när jag väl köper det så skär det alltid lite i hjärtat för jag vet hur mycket E-ämnen, stärkelser, socker och salt som det innehåller. Dessutom är det ganska dyrt i längden. Så jag testade att göra hemmagjord, och det blev faktiskt riktigt bra!   INGREDIENSER 1 msk anchochilipulver (finns det inte i din affär kan du köpa 2st torkade anchochili och grovriva dessa)2 msk paprikapulver1 msk persillade1 msk stevia strö (eller vanligt socker)1 krm salt1 msk lökpulver   Blanda alla kryddor och förvara i en liten burk. Använd 2 tsk dippmix för 2 dl gräddfil/kvarg/turkisk yogurt/grekisk yogurt. Dippa med t.ex. grönsaker eller chips. Ett tips är att dippa med sötpotatischips för att göra det ännu nyttigare, och dessa chips kan du också göra själv hemma på 5 minuter. Vi har lagt upp recept på det HÄR. Dippen skulle kanske även fungera som sås till t.ex. kyckling!   HOMEMADE RANCH DIP1 tbsp ancho powder2 tbsp paprika powder1 tbsp persillade1 tbsp stevia (or regular sugar)1 pinch salt1 tbsp onionpowder   Combine all the seasonings and store in a little plastic jar. Use 2 tsp dipmix for 2 dl sour cream/quark/turkish yogurt/greek yogurt. Dip with vedgetables or chips. A tip is to dip sweetpotato chips for an even healthier option, and you can make your own in 5 minutes using THIS recipe we have posted earlier (use google translate). It could even work as sauce with for example chicken.    Johanna