hemmagjord pizza
Ikväll blev det hemmagjord pizza hemma hos oss! Den var verkligen så fantastiskt god, lätt den godaste hemmagjorda jag någonsin ätit. Det bästa med pizza när man gör den hemma (förutom att den inte är så flottigt fettig och sliskig) är att man kan välja precis vad man vill att ha på den! Här nere kommer receptet för pizzabotten, vi gjorde en lite nyttigare på grahamsmjöl och en på vanligt vetemjöl. Pizzabotten vanlig25 gram jäst2 msk olja½ tsk salt1,5 dl fingervarmt vatten4 dl vetemjöl Pizzabotten grahamsmjöl25 gram jäst2 msk olja½ tsk salt1,5 dl fingervarmt vatten3 dl grahamsmjöl 1 dl vetemjöl1. Smula jästen och häll i vattnet så jästen löser upp sig. 2. Häll i övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg 3. låt jäsa under bakduk i en timme. 4. När degen är färdigjäst kavla ut den på ett mjölat bord och lägg sedan över på en plåt med bakplåtspapper (degen räcker till en plåt ca 25x35cm). 5. Lägg på valfri fyllning och grädda i ugnen 20 minuter på 275 grader (Jag använde mig av varmluftsugn för att kunna ha båda plåtarna samtidigt). Tips på fyllning: Passerade tomater, räkor, bacon, salami, skinka, champinjoner, keso, spenatblad, banan och curry, ost, lök, tomater. Johanna