Hemmagjord nutella

Här har ni ett recept på en helt fantastiskt god, nyttig hemmagjord nutella! Den smakar självklart inte 100% precis som vanlig men snarlikt och dessutom fullproppad med finfina grejer. Ni bara måste testa detta recept, det är perfekt till pannkakorna, på gröten, ovanpå muffins osv. Jag tycker personligen verkligen att det är jättegott!   INGREDIENSER120g hasselnötter1 krm vaniljpulver (mer om du använder vaniljsocker)2-3 msk kakao1 nypa salt 2-3 msk sötning 2-3 msk mjölk (tillsätts om konsistensen är för tjock eller bara om man vill)   1. Rosta hasselnötterna på 200 grader i 10 minuter. När de är klara skrubba bort skalet och låt sedan svalna.2. När nötterna svalnat kör de i en mixer tills de blivit till ett nötssmör. Detta tar ganska lång tid (cirka 10 minuter) och är lite pilligt då man måste trycka ner nötterna från kanterna hela tiden men ge inte upp, förr eller senare blir det en smörliknande konsistens och då är smöret klart! 3. Tillsätt övriga ingredienser och mixa samman till en slät smet. Smaka av med kakaon och sötningen, det skiljer sig från person till person hur mycket som man tycker är gott! Tillsätt mjölken om smeten är för tjock och du vill ha rinnigare konsistens, eller tillsätt den ändå om du vill.   Johanna