HEALTHY HAMBURGERBREAD

En perfekt helglunch är en hamburgare för att det går så fort och enkelt att göra. Och förutom att sjävla burgaren går riktigt fort att tillaga så har ni här också recept på ett grymt snabbt bröd till – som dessutom är supergott! Definitivt det jag kommer att fortsätta äta till mina burgare i framtiden.   INGREDIENSER (1 portion) 1 äggvita 2 ½ msk valfritt mjöl eller havregryn 1 krm bakpulver 1 tsk linfrön (kan uteslutas) ev. kryddor (t.ex. salt och peppar) Tillbehör: hamburgare/fiskburgare/kycklingburgare osv och t.ex. ugnsgrillade morotsstavar.   Vispa äggvitan hårt till ett skum och rör sedan ner övriga ingredienser. Olja ett bakplåtspapper och dela upp smeten i två olika cirklar (gör dem inte för tunna). Baka in ugnen 5-6 minuter på 200 grader. Servera med någon typ utav burgare och t.ex. ugnsgrillade morotsstavar eller andra rotfrukter samt grönskaker/ketchup och liknande.   INGREDIENTS (1 portion) 1 eggwhite 2 ½ tbsp optional flour or oats 1 pinch bakingpowder 1 tsp flaxseeds (optional) salt/pepper or other spices if wanted.hamburger/fishburger/chickenburger etc. and for example ovenbaked carrotfries.   Whisk the eggwhite hard until fluffy and pour down the other ingredients. Oil a baking sheet and divide the batter into two different circles (don’t make them too thin!). Bake in oven for 5-6 minutes at 200 degrees ceclicus. Serve with some kind of burger and for example ovenbaked carrotfries or other root crops and vedgies/ketchup etc.     Johanna