Havretarte
Imorse gjorde jag dessa söta små saker till frukost! Dem var otroligt goda och jag älskar att de går att variera så pass mycket med fyllningen. De påminner lite om min tidigare frukost kokospaj (RECEPT) som förövrigt är supergod och som jag rekommenderar varmt. Tror även detta skulle kunna bli en nyttigare dessert om man gör en god chokladfyllning eller kanske blandar ner lite kokosflingor/kakao/andra roliga smaksättningar i "tartdegen". Något jag ska pröva nästa gång! INGREDIENSER3 msk havregryn1 msk valfritt mjöl½-1 msk sötning (honung, agave, stevia, socker..)2 msk kvarg/turkisk yogurt/grekisk yogurt/yogurt½ tsk vaniljpulverValfri fyllning (t.ex. frukt, bär, nötssmör..) Blanda tillsammans alla ingredienser till en smet. Fördela smeten en liten pajform (10-11cm i diameter) genom att lägga som en boll i mitten och trycka ut mot kanterna med fingrarna. Gör den inte för tunn, då kan den gå sönder när du tar ut den. Grädda antingen i ugnen 10 minuter på 180 grader (effektivt om du vill göra flera stycken) eller sätt in i micron på full effekt i ca. 2 minuter. Ta ut tarten ur formen och fyll med valfri fyllning, går princip att göra vad som helst. Jag dubblade receptet och gjorde två stycken, i den ena hade jag varma hallon och i den andra hade jag kokosjordnötssås: 1 ½ msk jordnötssmör, 1 msk kokosflingor, ½ msk kokosmjölk och ½ msk vanlig mjölk. Johanna