Hallon&chokladavos

Längesen jag gjorde en davosgröt nu! Det är ju verkligen den perfekta frukosten vid stressiga mornar, och det har jag inte sett så mycket av detta sommarlov. Men idag hade jag ett tidigt jobbpass att kriga mig upp till så då passade denna frukost alldeles utmärkt. God var den också!   INGREDIENSER (1 portion) chokladavos ½ dl havregryn ¾ dl kvarg/yogurt 1 msk kakao 4-5 droppar stevia med chokladsmak eller 2-3 tsk annan sötning hallondavos ½ dl havregryn ½ dl vaniljyogurt ½-¾ dl mosade hallon valfritt: lite vaniljpulver och/eller sötning   Blanda ihop ingredienserna till de båda davosgröterna i separata skålar. Förvara i kylen under natten med plastfolie över skålarna. På morgonen häller du upp davosen i ett serveringslas och toppar med valfritt, t.ex. hallon och lite kakao.   RASPBERRY&CHOCOLATE OVERNIGHT OATS (1 portion) chocolate oats ½ dl oats ¾ dl quark/yogurt 1 tbsp cocoa 4-5 drops of liquid stevia with chocolatetaste or 2-3 tsp other sweetner raspberry oats ½ dl oats ½ dl vanilla yogurt ½-¾ dl mashed raspberries optional: some vanillapowder and/or sweetner Combine the ingredients for the oats in different bowls. Store in fridge overnight with plastic wrap around. In the morning, take out the oats and pour up in a glass and top with for example some raspberries and cocoa.     Johanna