Hallon & kardemummascones

Riktigt smarriga hallon& kardemummascones blev det idag till frukost. Ni där ute som gillar scones, måste testa på dessa. Dem är godare än vanliga scones(det tycker jag i alla fall). Scones är absolut en favorit från min sida, och detta ska definitivt göras flera gånger men med andra smaker, grundreceptet hittade jag på denna blogg, men som jag gjorde om lite. Hallon & kardemummascones(2 stora bröd, eller 4 små)4 dl valfritt mjöl0,5 dl havregryn1,5 tsk salt2 tsk bakpulver2 tsk kardemumma50 gram smör1 dl yogurt1 dl mjölk1 msk honung2 dl tinade hallon Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sedan smöret, som du skärt i små tärningar. Häll i yoghurt, mjölk och honung och rör om till en smet. Om det behövs,  lägg i mer mjöl eller mer mjölk om smeten är för kladdig. Vänd sedan ner hallonen försiktigt och försök att inte mossa dem för mycket.(Ha i mer hallon om man vill, det skulle jag rekommendera).  Forma sedan smeten till två eller fyra kakor, skär ett kryss i varje och gör små håll i kakorna med en gaffel. In i ugnen i cirka 12-15 min.  Som tillbehör tycker jag det är godaste med philiadelphiaost, ost och hallonsylt. Men man tar det man gillar! Sofie