Hallon & chokladmousse
Med inspiration från sofies recept på chokladmousse HÄR så gjorde jag denna till mellis fast jag la till lite frysta hallon i smeten också, vilket blev super! Eftersom moussen är gjord på avokado är den lite mer mättande och "matig" och passar därför perfekt som mellis eller frukost, eller som dessert också för den delen. Hallon&chokladmousse (1-2 personer) 1 avokado6-8 urkärnade dadlarca. 2 msk kakao (mer/mindre beroende på smak)½ dl vatten½ dl mjölkca. 1 dl frysta hallonlite vaniljpulver Mixa samman alla ingredienser till en slät smet i mixer/stavmixer. Sätt in i frysen ett litet tag innan servering för en lyxigare känsla, eller hugg in direkt. Toppa t.ex. med hallon och kokosflingor Raspberry&chocolatemousse (1-2 portions)1 avocado6-8 pitted datesabout 2 tbsp cocoa (more/less depending on taste)½ dl water½ dl milkabout 1 dl frozen raspberriessome vanillapowder Mix all the ingredients in a mixer until smooth. Put in the freezer for a while before serving or eat it right away. Top with for example raspberries and coconutflakes Johanna