Hallon & chokladbollar

Sådana här små chokladbollar är verkligen ett superbra mellis tycker jag. Det stillar både sötsuget och hungern. De innehåller en massa bra grejer och går att variera hur mycket som helst. Tycker verkligen ni ska pröva dessa, de var supergoda!   INGREDIENSER (ca. 9st)1 dl valfria nötter (Jag hade mandlar)1 dl urkärnade dadlar (ca. 6-7st)2 msk havregryn2 msk kokosflingor2 msk kakao2 krm ekologiskt vaniljpulver1 dl  frysta hallon 1 msk vattenKokosflingor att rulla i   Mixa nötterna till ett mjöl, tillsätt sedan dadlarna och mixa. Häll ner övriga ingredienser och mixa samman till en smet. Känns smeten för lös, tillsätt mer nötter eller havregryn. Rulla till cirka 9 bollar och rulla sedan i kokos. Låt stå i kylen ett litet tag innan du äter, men är du alldeles för sugen så går det lika bra att hugga in direkt.   INGREDIENTS (makes about 9)1 dl optional nuts (I had almods)1 dl pitted dates (about 6-7)2 tbsp oats2 tbsp coconutflakes2 cocoa2 pinch vanillapowder1 dl frozen raspberries1 tbsp watercoconutflakes to roll in   Mix the nuts to a flour, add the dates and mix. Add the other ingredients and mix to a smooth batter. If the batter feels to loose, add some more nuts or oats. Roll 9 balls and roll in coconutflakes. Set in fridge for a while, but if you can't resist them it's just fine to eat them at once.    Johanna