Hallon-choklad kesoscones
Imorse gjorde jag dessa smarriga scones till frulle. Det är mitt gamla recept på kesoscones (rekommenderar varmt att ni testar dessa också, recept finns HÄR) som jag halverade och gjorde om lite, smaksatte bland annat annorlunda. Blev en perfekt start på lördagsmorgonen tillsammans med ägg, te och vaniljyogurt med granola och hallon! INGREDIENSER 1 dl havremjöl eller annat mjöl 0,75 dl keso ½ tsk bakpulver 1-2 msk kakao (beroende på hur dominant chokladsmak du vill ha, smaka av) 1 msk kaffe (kan bytas ut mot mjölk) 1-2 msk kokosflingor ca. 1 dl mosade hallon (Jag hade lite mer) 1.Blanda samman mjöl, kakao, kokosflingor och bakpulver i en bunke 2. Tillsätt keson, kaffe och mosade hallon. Tillsätt även lite vatten om det behövs. 3. Grädda i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter. INGREDIENSES 1 dl oatflour or other flour0,75 dl cottage cheese½ tsp bakingpowder1-2 tbsp cacao (depending on how strong chocolate-taste you want)1 tbsp coffee (can be substituted to milk)1-2 tbsp coconutflakesabout 1 dl mashed raspberries (I used a little more) 1. Mix flour, cacao, coconutflakes and bakingpowder in a bowl2. Add the cottage cheese, coffee and mashed raspberries. Add a little water if it's necessary3. Bake in oven at 200 degrees for about 10-15 minutes. Johanna