Grillade tonfisktortilla med majsplättar
Häromdagen gjorde vi en middag i lite spansk anda. Vi har dille på quesadillas här hemma så vi gjorde en ny variant med tonfisk som var supergod! Detta kan man egentligen grilla ute på sommaren men vi gjorde i stekpannan istället. TONFISKTORTILLA (4 portioner) 2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g) 1 liten rödlök 1 dl majonnäs 1 msk fransk senap 2 msk finhackad röd paprika salt och peppar 4 tortillabröd (för wraps) olja 1. Häll av tonfisken. Pressa ut så mycket vätska som möjligt. Skala och finhacka rödlöken. 2. Finfördela tonfisken med en gaffel och blanda den väl med majonnäs, senap, rödlök och finhackad paprika. Smaka av med salt och peppar. 3. Fördela tonfikssalladen på hälften av tortillabröden och bre ut den så att den täcker jämnt ut mot kanterna. Lägg på de återstående tortillabröden. 4. Pensla sidorna lätt med olja. Stek ett par minuter i stekpannan på medelhög värme eller grilla de fyllda tortillorna 3-4 minuter. Vänd dem efter halva tiden med en stekspade. Lägg över på en skärbräda och skär i tårtbitar. TORTILLAPLÄTTAR (18 st) 1 liten zucchini (à ca 250 g) 1 chilifrukt (t ex jalapeño eller spansk peppar) 2 1/2 dl majskorn 2 dl majsmjöl 2 ägg 1 tsk bakpulver majsolja till stekning 1 1/2 tsk salt 1 krm peppar Riv zucchinin grovt. Blanda den med salt och låt dra ca 10 minuter. 2. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Krama ut vätskan ur zucchinin och blanda samtliga ingredienser. Krydda med peppar. Låt stå och dra ca 10 minuter. 3. Stek plättar av smeten i rikligt med olja ca 2 minuter per sida. LIMESÅS (4 portioner)3 dl créme fraiche naturell 1 dl färskost naturell 1 lime 1 tsk honung 1 krm salt 0,5 krm svartpeppar Skölj limefrukten. Riv ev. en skalet fint och lägg i en skål. Dela limefrukten, sätt i en gaffel i fruktköttet och pressa ur saften i skålen. Blanda i créme fraiche, färskost, honung, salt och peppar. TUNA TORTILLA (4 servings)2 cans of tuna in water (200g)1 small red onion1 dl mayonnaise1 tablespoon mustard2 tablespoons finely chopped red bell peppersalt and pepper4 tortillas (for wraps)oil 1. Drain the tuna. Squeeze out as much liquid as possible. Peel and finely chop the onions . 2. Grind the tuna with a fork and mix it well with mayonnaise, mustard , red onion and chopped peppers. Season with salt and pepper.3. Distribute the tunamixture on half of the tortilla bread andspread it out so that it evenly covers the whole tortilla. Put the remaining tortilla bread on top of the other.4. Brush the sides lightly with oil. Fry for a few minutes in the pan on medium heat or grill the stuffed tortillas 3-4 minutes on the grill. Turn them over after half the time. Place onto a cutting board and cut into wedges . CORN PANCAKES (18 pcs)1 small zucchini (250 g)1 chilli (jalapeno or hot pepper )2 1/2 dl corn kernels2 dl cornmeal2 eggs1 tsp baking powderCorn oil for frying1 1/ 2 tsp salt 1 pinch of pepper 1. Grate the zucchini coarsely . Mix it with salt and let it sit for about 10 minutes.2. Share , seed and finely chop the chilli . Squeeze the liquid from zucchini and mix all the ingredients . Season with pepper. Let sit for about 10 minutes.3. Fry the pancakes in plenty of oil about 2 minutes per side. Lime sauce (serves 4)3 dl creme fraiche natural1 dl cottage cheese1 lime1 teaspoon honey1 pinch salt0.5 tsp black pepper Wash the lime. Tear the shell finely and place in a bowl. Cut lime, insert a fork into the flesh of the fruit and squeeze out the juice into the bowl. Stir in the creme fraiche , cream cheese , honey, salt and pepper.