Granola (no nuts)

Här om dagen fick jag smaka på min kompis mammas underbart goda granola och jag blev helt kär samma sekund granolan nådde min mun. Bad om receptet och gjorde granolan morgonen där på och resultatet blev även nu riktigt bra. Jag har aldrig gjort en granola tidigare men när jag gjorde denna stötte jag inte på några problem så det var rätt enkelt! Med detta inlägg hoppas jag ni får en riktigt bra dag. Nu ska jag ner till köket och smaska på min granola (; INGREDIENSER:7 dl dinkelflingor 3 dl kokos, riven 2 dl solrosfrön 1 dl pumpakärnor 2 msk kokosolja 1 dl drickfärdig äppeljuice ½ dl lönnsirap 2 dl torkad frukt ½ tsk vaniljpulver 1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Blanda ihop dinkelflingor, riven kokos, solrosfrön och pumpakärnor i en stor bunke. 3. Smält kokosoljan i en kastrull och häll den över blandningen med äppeljuice, lönnsirap och vaniljpulver. 4. Blanda om med händerna och krama lite så att smeten klumpar sig. 5. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper i mitten av ugnen i cirka 40 minuter tills granolan får en fin färg. 6. Ta ut och låt den svalna, blanda sedan ner den torkade frukten.INGREDIENTS: 7 dl spelled flakes 3 dl coconut flakes 2 dl sunflower seeds 1 dl pumpkin seeds 1 msk coconut oil 1 dl apple juice ½ dl maple syrup 1 dl dried fruits ½ tsk vanilla powder 1. Put the oven at 150 degrees. 2. Mix spelled flakes, coconut flakes, sunflower seeds and pumpkin seeds in a big bowl. 3. Melt the coconut oil and put it in the mixture together with apple juice, maple syrup and vanilla powder. 4. Mix with your hands and squeeze so the butter clumps. 5. Put it all on a plate in the middle of the oven for about 40 minutes. 6. Add the dried fruits.   Emelie