Granola

Testade på att göra egen granola idag, och utgick från Johannas recept, som ni hittar här.  Granola2 dl naturella nötter (t.ex. sötmandel, hasselnötter, valnötter, cashewnötter)8 dl fiberhavregryn2 dl solroskärnor2 dl konc apelsinjuice (osötad)ca. 1 dl honung2-3 msk kanel1 dl linfrön1 dl pumpakärnorValfritt: torkade frukter (ex. tranbär, aprikoser, fikon, russin..) 1. Sätt ugnen på 175 grader2. Hacka nötterna grovt3. Blanda havregryn, linfrön, pumpakärnor, solroskärnor och nötter i en bunke4. Rör ihop äppeljuice, honung och kanel i en skål. Ringla över havregrynsblandningen och blanda väl5. Fördela detta på ett bakplåtspappersklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen på 15-20 minuter. Ta ut plåten och rör om efter halva tiden. Låt svalna helt och rör sedan ner torkad frukt om du vill.   Granola2 dl natural nuts (such as almonds, hazelnuts, walnuts, cashews)8 dl oats2 dl sunflower seeds2 dl of concentrated orange juice (unsweetened)1 dl honey2-3 tablespoons cinnamon1 dl flax seeds1 dl pumpkin seedsOptional: dried fruits (eg, cranberries, apricots, figs, raisins ..)   1. Preheat the oven to 175 degrees2. Chop the nuts coarsely3. Mix oats, flax seeds, pumpkin seeds, sunflower seeds and nuts in a bowl4. Stir together apple juice, honey and cinnamon in a bowl. Drizzle over oatmeal mixture and mix well5. Spread this on a parchment paper covered plate. Cook in the oven for 15-20 minutes. Remove the plate and stir halfway through. Let cool completely, then stir in dried fruit if you like.Sofie