Granola

Jag och mamma gjorde en ny sats av granolan jag la upp HÄR för ett tag sen som är väldigt enkel och snabb att göra. Den är verkligen SÅ himla god och passar utmärkt som frukost, mellanmål eller bara när man har ett sug för något gott. Denna gång gjorde vi dock dubbel sats, den förra tog slut på bara ett par dagar..   INGREDIENSER2 dl naturella nötter (t.ex. sötmandel, hasselnötter, valnötter, cashewnötter)8 dl fiberhavregryn2 dl rivna kokosflingor2 dl konc apelsinjuice (osötad)ca. 1 dl honung2-3 msk kanel1 dl linfrön1 dl solroskärnor1 dl pumpakärnorValfritt: torkade frukter (ex. tranbär, aprikoser, fikon, russin..) 1. Sätt ugnen på 175 grader2. Hacka nötterna grovt3. Blanda havregryn, kokos, linfrön, pumpakärnor, solroskärnor och nötter i en bunke4. Rör ihop äppeljuice, honung och kanel i en skål. Ringla över havregrynsblandningen och blanda väl5. Fördela detta på ett bakplåtspappersklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen på 15-20 minuter. Ta ut plåten och rör om efter halva tiden. Låt svalna helt och rör sedan ner torkad frukt om du vill. Johanna