Granola

Igår gjorde jag en typ av hemmagjord müsli, en s.k. ”Granola”. Det var otroligt lätt att göra, gick väldigt fort och blev SÅÅ gott, jag älskar den! Granolan smakar som START-flingor men detta är ett väldigt mycket hälsosammare alternativ som inte är sötat med socker och sirap (dock honung) samt innehåller massa nötter som är bra för dig. Ett jättebra tips för er som tröttnat på er gamla vanliga müsli och vill pröva något nytt, det går att variera med massa olika smaksättningar efter tycke!   Granola 1 dl naturella nötter (t.ex. sötmandel, hasselnötter, valnötter, cashewnötter) 4 dl fiberhavregryn eller vanliga havregryn 1 dl rivna kokosflingor 1 dl konc äppeljuice eller apelsinjuice (osötad)0,5-1 dl honung 1 msk malen kanel Valfritt: Torkad frukt, t.ex. tranbär och russin Pumpakärnor Linfrön Solroskärnor   1. Sätt ugnen på 175 grader2. Hacka nötterna grovt3. Blanda havregryn, kokos och nötter i en bunke4. Rör ihop äppeljuice, honung och kanel i en skål. Ringla över havregrynsblandningen och blanda väl5. Fördela detta på ett bakplåtspappersklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen på 15-20 minuter. Ta ut plåten och rör om efter halva tiden. Låt svalna6. Rör ner de valfria torkade frukten, pumpakärnorna, linfröna och solroskärnorna. Eller så rör du ner i princip vad du vill som passar bra till! Jag hade i tranbär och rekommenderar det varmt.   Johanna