Fryst cheesecake med kladdkaksbotten
I söndags fyllde jag år vilket jag firade genom att (förutom jobb på förmiddagen då) samla mina närmsta på min altan med godsaker och bubbel. Jag bjöd bland annat på en favorit som har varat i många år, fryst cheesecake! Denna gång gjorde jag den däremot med en kladdkaksbotten. Det blev verkligen supergott, helt galet. INGREDIENSER KLADDKAKSBOTTEN:Smör 100gStrösocker 3 dlVetemjöl 1,5 dlKakao 4 mskVaniljsocker 1,5 tskÄgg 2 st. 1. Smörj en form med avtagbar kant och sätt på ugnen på 175 grader.2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.3. Smält smör och tillsätt i bunken med torra ingredienserna. Rör sedan ner äggen.4. Grädda kakan i mitten av ugnen i ungefär en kvart. Tänk på att kakan stelnar när den svalnar, så luras inte av att kakan är för kladdig. INGREDIENSER CHEESECAKE:Ägg 4 stGrädde 4 dlStrösocker2 dlVaniljsocker 2 tsk Philadelphiaost 400g 1. Skilj på äggulor och äggvitor och lägg de i olika skålar.2. Vispa äggulorna med sockret. Mosa osten och blanda ner den och vaniljsockret i samma bunke.3. Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg- och ostblandningen.4. Vispa till sist äggvitorna till hårt skum och vänd ner väldigt försiktigt så att luften inte försvinner från smeten.5. Häll över i formen, täck med plastfolie och ställ in i frysen i minst 3 timmar innan du serverar. (Gaaaaah sitter och smaskar i mig rester från i söndags just nu, denna cheesecake är verkligen GALET GOD)./ Emelie