Frukost äppelkaka utan ägg

Många av våra läsare skriver och frågar om fler äggfria recept, så idag när äggen (och i princip allt annat här hemma) var slut tänkte jag pröva göra en frukostkaka i ugn utan ägg. Den blev supergod, kände ingen skillnad i smaken från tidigare varianter, dock är konsistensen annorlunda. Utan ägg blir kakan lite geggigare (eftersom att ägget binder) men det var inga problem!   INGREDIENSER (1 PORTION) 1 dl havregryn ½ äpple 1-2 msk jordnötssmör ½-1 tsk kanel ½ tsk bakpulver 1 msk kvarg/yogurt   Mixa äpplet,jordnötssmöret och kvargen/yogurten i en mixer till en len smet. Blanda havregryn, kanel och bakpulver i en skål och rör ner äppelsmeten. Häll ner i en ugnsfast form och grädda 15-20 minuter på 225 grader.   BREAKFAST APPLECAKE WITHOUT EGGS (1 PORTION) 1 dl (½ cup) oats ½ apple 1-2 tbsp peanutbutter ½-1 tsp cinnamon ½ tsp bakingpowder 1 tbsp quark/greek yogurt/yogurt   Mix the apple, quark/yogurt and the peanutbutter in a mixer until smooth. Mix oats, cinnamon and bakingpowder in a bowl and pour down the applebattern, blend well. Put the batter into an oven safe form and bake for 15-20 minutes at 225 degrees celcius   Johanna