Fröknäcke

Byter ut mitt vita frukostbröd till en mycket nyttigare variant av bröd, men också en mycket god -fröknäcke! Dessa blev mycket lyckade och kommer ha som rutin att hela tiden göra mackorna och ha hemma.   INGREDIENSER:3 1/2 dl havregryn1 1/2 dl linfrön1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön1/2 dl pumpakärnor1 tsk salt6 dl vatten2 msk rapsolja   1. Blanda alla frön och havregryn i en bunke tillsammans med vattnet, salt och rapsoljan. 2. Täck över och ställ i kylen under natten. 3. Bred ut smeten tunt på två plåtar med bakplåtspapper.4. Grädda i ugnen på 200 grader i 20 minuter.5. Ta ut och skär i bitar.6. Ta bort bakplåtspappret och lägg tillbaka bitarna på plåten. Sänk temperaturen till 150 grader och grädda i ytterligare 30 min. Vänd efter halva tiden. Öppna då och då ugnsluckan för att släppa ut vattenångan.   INGREDIENTS: 3 1/2 dl oats1 1/2 dl flax seeds1 dl sunflower seeds1 dl sesame seeds1/2 dl pumpkin seeds1 teaspoon salt6 dl water2 tablespoons canola oil   1. Mix all the seeds and oats in a bowl with water, salt and canola oil.2. Cover and place in the fridge overnight.3. Spread the batter thinly on two baking plates with parchment paper.4. Bake in oven at 200 degrees for 20 minutes.5. Remove and cut into pieces.6. Remove baking paper and put back the pieces on the plate. Reduce temperature to 150 degrees and bake for another 30 minutes. Turn them after 15 minutes. Open the oven door to let out the steam sometimes.   Emelie