Fröknäcke

Om ni alltid har problemet att hitta på något att äta som mellis, är detta en utmärk ide. Ett fröknäckebröd som man kan äta när man är lite småhungrig. Mättar bra och är gott. Receptet är busenkelt och går snabbt att göra. Brödet är alltså gott att äta precis som det är eller alternativt toppa med lite smör eller ost. Fröknäcke2 dl majsmjöl1 dl solroskärnor1 dl linfrö½ dl rapsolja2 dl kokande vattenövrigt: flingsalt1. Värm ugnen på 150 grader.2. Blanda alla ingredienser utom flingsalt. 3. Rör samman till en gröt och klicka ut smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Lägg ut ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå knäckesmeten och kavla på pappret så att smeten trycks ut till en tunn platta. 4. Ta bort övre bakplåtspappret och toppa med lite flingsalt. 5. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 min eller tills brödet fått färg. 6. Låt kallna och bryt brödet i mindre bitar. Sofie