Friterad banan med glass
Ikväll så åt vi friterad banan med glass till efterätt (och även kakor) efter det att vi friterat potatis till middagen. Eftersom mina föräldrar köpt en fritös och när de väl går igång är de ostoppbara. Pappa ville fritera apelsin (?) och camembert också men där drog jag gränsen. Men då jag pendlar hem till Stockholm från Uppsala så orkar jag inte ta med min systemkamera... och tror alla kan relatera till iphonekameran i kvällsmörkret (inte goals). Men eftersom jag snodde Emelies gamla recept hon lagt upp här tänkte jag att jag kan lika gärna sno hennes bild också. En liten repost helt enkelt för friterad banan med glass är seriöst helt fantastiskt och förtjänar att lyftas igen! Sjukt underskattat vid tanken på hur enkelt det är!DU BEHÖVER (till 2 bananer)1dl Mjöl1/2 msk bakpulver2 Bananer1 dl iskallt VattenSÅ HÄR GÖR DU:Börja med att dela upp halva bananer på mitten. Blanda ihop mjöl och bakpulver tillsammans med vatten så smeten blir likt en pannkaksmet. Sedan doppar du bananerna i smeten och friterar tillsammans med matolja eller rapsolja. Det ska vara så pass mycket olja att det precis täcker bananerna ungefär. När du tycker att utsidan av bananen har fått en fin brunare färg är det färdigt! Johanna